Veřená zakázka

Dodávka energeticky úsporného svářecího stroje

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Hlavní město Praha
Kategorie:
Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Technologie, stroje a přístroje
CPV kódy:
42662100-5 - Elektrická svářecí zařízení
Popis:

Předmětem plnění této zakázky je dodávka energeticky úsporného svářecího zařízení - svářečky. Podrobná specifikace předmětu plnění je uvedena v návrhu kupní smlouvy, který tvoří přílohu č. 1 ZD „Návrh smlouvy“ (dále též jen „Návrh smlouvy“).

Obecný popis a požadavky na předmět plnění zakázky:
Odporové svařovací zařízení je určeno pro svařování svařenců tvaru síta, metodou odporového svařování v přípravku. Velikost sít je stanovena šířkou síta, tj. délkou příčného drátu až 1500 mm a celkovou délkou svařovaného síta až 2100 mm.
Základním typem svařence je síto tvořené dráty o konstantní rozteči podélných i příčných drátů, s možností kombinace průměrů drátů a tyčového materiálu v příčném směru.
Na základě zkušeností zadavatele s provozováním odporových svařovacích strojů, jsou vyloučena řešení lištového typu, která svým vysokým příkonem a nekvalitou svarů neplní nároky zadavatele na požadované zařízení.
Zadavatel předpokládá, že zařízení bude navrženo pro svařování páskovými elektrodami nepřímo chlazenými vodou. Maximální délka páskové elektrody je stanovena na 150 mm.
Tento parametr je definován na základě zkušeností zadavatele s ohledem na dimenzování elektrické přípojky.
Zařízení by mělo umožňovat poloautomatický provoz, kdy svařovací proces probíhá současně se zakládáním – přípravou dílů dalšího svařence.
Vzhledem k tomu, že svařování probíhá v přípravku, jehož konstrukční prvky jsou možnou překážkou pro svařovací elektrody umístěné co nejníže nad svařencem (platí pro uspořádání se svařovacími hlavami umístěnými nad svařencem) je požadováno, aby zařízení umožňovalo obdobnou funkci, jako je pomocný zdvih u pneumatických bodovek.
Zadavatel ponechává na uchazeči, zda bude touto funkcí opatřena samostatně každá svařovací hlava, popř. bude zvadána celá skupina svařovacích hlav současně.
Pro pohon svařovacích hlav je z ekologických důvodů preferován stlačený vzduch před hydraulickým olejem.
Při svařování v přípravku je třeba se vypořádat se ztrátami v důsledku indukování výřivých proudů. Zadavatel požaduje, aby v nabídce byl uveden způsob omezení těchto ztrát a následně zahřívání konstrukce přípravku. Řešení tohoto problému by mělo klást minimální nároky na vlastní konstrukci přípravků, tj. bez nutnosti izolačních vložek.
Předpokládá se, že zařízení bude umožňovat tvorbu uživatelských programů pro svařovací procesy. Vzhledem k opakovatelnosti výrobků se požaduje možnost zálohování dat tak, aby je bylo možné jednoduše vložit do zařízení a výrobek opakovat.
Komunikace s obsluhou v českém jazyce.
Produktivita stroje je definována dobou nutnou na svaření jedné řady, tj. přivaření jednoho příčného drátu při max. šířce síta. Tato doba by neměla být delší než 8 sekund.
Součástí dodávky bude montáž (instalace) v místě plnění, zaškolení obsluhy, doprava a balné!!

S ohledem na předmětem zakázky a nutnost dodat předmět zakázky jako celek není umožněno dílčí plnění. Rozdělení zakázky na části (dílčí plnění) by nenaplňovalo principy 3E a neumožnilo účast širšího okruhu dodavatelů.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    23.03.2021