Veřená zakázka

Cyklostezka k Masokombinátu v Poličce

Druh zadávacího řízení:
Zjednodušené podlimitní řízení
Lokalita:
Pardubický kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby Technologie, stroje, přístroje a elektronika
Technologie, stroje, přístroje a elektronika ->  Elektronika
CPV kódy:
45233162-2 - Výstavba cyklistických stezek,
45234140-9 - Výstavba úrovňových přejezdů,
45316100-6 - Instalace a montáž zařízení pro venkovní osvětlení
Popis:

Předmětem zakázky je výstavba cyklostezky k Masokombinátu v Poličce. Navrhovaná stezka bude vedena po levé straně silnice I/34 směrem na Havlíčkův Brod. Silnice I/34 tvoří páteřní komunikaci města a je vedena ze směru Svitavy–Havlíčkův Brod. Navrhovaná cyklostezka je na začátku úseku napojena na místní komunikaci ulice Starohradská, která je na konci města Poličky směrem na Havlíčkův Brod. Tato místní komunikace tvoří propojení silnice I/34 (Svitavy – Havlíčkův Brod) a silnice II/353 (Polička – Sádek). Začátek navrhované stezky je v blízkosti stykové křižovatky místní komunikace ulice Starohradská a silnice I/34 ulice Starohradská.

Délka navrhované stezky bude cca 1 890 m. Cyklostezka bude ukončena u zálivu autobusové zastávka Polička - Masokombinát. Cyklostezka bude mít dva jízdní pruhy šířky 1,50m, celková šířka bude 3,00m.

Podél jízdních pruhů je navržena nezpevněná krajnice o šířce 0,25m. Celková šířka koruny stezky bude 3,50m. Stezka bude umístěna za hranu stávajícího odvodňovacího příkopu, který je veden podél silnice I/34. V této hraně jsou umístěny stávající vzrostlé stromy. Za navrhovanou hranou je umístěn zelený pruh o šířce 3,00m. Tento pruh je navržen i jako ochranné pásmo stávajících vzrostlých stromů. Za tímto zeleným pruhem je navrženo těleso stezky. Navržená stezka bude provedena s povrchem z asfaltového betonu. Za cyklostezkou směrem k poli bude ponechán zelený pruh o šířce 1-2m. Navrhovaná stezka bude napojena na dvě polní cesty. První napojení je v km 0.425. Druhé křížení s polní cestou je v km 1.350. Obě polní cesty jsou napojeny na stávající silnici I/34.

Na trase v místě km 1.360 povede navrhovaná stezka přes železniční trať Svitavy-Žďárec u Skutče (km 21,323). V místě křížení se železniční tratí bude proveden železniční přejezd přes tuto trať se světelnou signalizací.

Stezka bude v celé délce osvětlena veřejným osvětlením v normou požadované intenzitě.

V další etapě po realizací této zakázky by měly být provedeny úpravy na obou koncích trasy, které zajistí propojení stezku s dalšími navazujícími komunikacemi pro cyklisty a chodce (není předmětem této veřejné zakázky).

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    09.10.2020
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    30.10.2020