Veřená zakázka

Bezpečné zastávky Rvenice

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Ústecký kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce
Popis:

Předmětem plnění veřejné zakázky je úprava dvou stávajících autobusových zastávek, zřízení přechodu pro chodce a chodníku. Součástí projektu je i nasvětlení přechodu „zebra„ světly.
Zemní práce
Provedou se odkopávky, prokopávky a odstranění původních krytů v místech úprav, pro konstrukci nového krytu. Zemina je zařazena do 3. třídy s 30% lepivostí. Zemina, suť z podkladních vrstev a vybourané hmoty se odvezou na skládku do vzdálenosti 10 km.
Dispoziční řešení
Je patrné ze situace. Pro autobusové zastávky se vytvoří zálivy, přechod se zřídí mezi zastávkami. Zastávky se komunikačně propojí s dopravně zklidněnou částí obce.
Rozhledové poměry jsou posouzeny dle ČSN 73 6110 – projektování místních komunikací Z1, Vzhledem ke směrovému vedení komunikace je nutno snížit max. dovolenou rychlost na 30km/hod osazením z obou směrů SDZ B20a s návěstí A11 potom rozlišitelnost přechodu z 50m, rozhled na a z čekací plochy 30m a při autobusu stojícím v zastávce vzdálenost pro zastavení více jak 25m vyhovují. Pro rozhled zpět pro řidiče autobusu jedoucího směrem na Počerady je osazeno dopravní zrcadlo.
Odvodnění
Odvodnění je ponecháno stávající do silničního příkopu. Stávající propustek bude částečně pod zálivem autobusové zastávky. Po jeho odkrytí se zjistí jeho stav a provedou se případná opatření (obetonování, výměna roury apod.).
Venkovní osvětlení - bude respektováno a ponecháno stávající, s doplněním „zebra světel nasvětlujících nově zřízený přechod.
Dopravní značení
Osadí se před přechod v obou směrech SDZ IP6 – přechod na retroreflexním žlutozeleném fluorescenčním podkladu a zřídí VDZ V7 – přechod a V11a – zastávka autobusu. Dále se v obou směrech osadí SDZ B20a – maximální dovolená rychlost 30km/hod s návěstí A11 – pozor přechod a označníky autobusových zastávek. Pro špatný rozhled z autobusu (na zrcátko) při výjezdu ze zastávky ve směru na Počerady se na protější straně vozovky osadí dopravní zrcadlo. Na obě odbočení před a za zastávkami ve směru od Počerad se zřídí VDZ V4.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    25.11.2020
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    14.12.2020