Veřená zakázka

Archeologický výzkum a stavebně historický průzkum – POHO Park Gabriela

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Moravskoslezský kraj
Kategorie:
Výzkum a vývojOstatníStavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Projektové, architektonické a související činnosti
CPV kódy:
71000000-8 - Architektonické, stavební, technické a inspekční služby,
71351914-3 - Archeologické služby,
73110000-6 - Výzkum,
79311300-0 - Analýza průzkumu
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je uzavření smlouvy s jedním dodavatelem Archeologický výzkum a stavebně historický průzkum dolu Gabriela pro projekt vedený pod pracovním názvem POHO PARK GABRIELA.
Průzkumem a dokumentací se rozumí:

- dálkový archeologický průzkum – Provedení nedestruktivního archeologického průzkumu katastrálního území Karviná-Doly (plošný průzkum a dokumentace krajiny z výšky leteckým laserovým skenováním s minimální průměrnou bodovou hustotou 8 bodů na metr čtvereční) vč. následného odborného zpracování dat, interpretace v mapové i textové podobě a vyhodnocení s doporučením dalších kroků.
- stavebně historický průzkum areálu dolu Gabriela (SPH) – provedení stavebně historického průzkumu v areálu Gabriela v souladu vč. vyhodnocení. Průzkum bude proveden v souladu s metodikou Národního památkového ústavu (NPÚ) a bude s NPÚ konzultován.
- záchranný archeologický výzkum v areálu dolu Gabriela (zjišťovací fáze) - provedení první fáze záchranného archeologického výzkumu ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů v lokalitě areálu dolu Gabriela. Cílem zjišťovací fáze ZAV bude ověření archeologické nálezové situace na lokalitě s ohledem na provádění stavebních prací v souvislosti s projektem POHO Park Gabriela. Výzkum bude zahrnovat terénní práce a následné zpracování nálezů a závěrečné zprávy. Výzkum bude splňovat náležitosti stanovené příslušným předpisem Archeologického ústavu AV ČR, Praha, v. v. i. Rozsah výzkumu bude stanoven na základě výstupů SHP a doporučení NPÚ. V rámci provádění výzkumu budou zapojeny tyto profese: archeolog, geoinformatik, terénní specialista a pracovník AV ČR v maximálním rozsahu celkového součtu všech pracovníků 520 hodin terénní práce i zpracování nálezů a závěrečné zprávy.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    08.03.2022
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    21.03.2022