Veřená zakázka

Přeměna nevyužívaného starého dvorního traktu na učebny a chátrajícího podkroví na zázemí pro výuku – zhotovitel projektové dokumentace

Druh zadávacího řízení:
Jiná zakázka
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Stavebnictví a související činnostiProjekty a studie
Stavebnictví a související činnosti ->  Projektové, architektonické a související činnosti
CPV kódy:
71320000-7 - Technické projektování
Popis:

Předmět veřejné zakázky jsou projektové práce v rámci projektu s názvem „Přeměna nevyužívaného starého dvorního traktu na učebny a chátrajícího podkroví na zázemí pro výuku“, jehož předmětem je novostavba, tj. přístavba v ploše původní budovy k demolici, z ulice Bratislavská a stavební úpravy stávajících prostor školy. K uvolnění prostoru pro přístavbu bude demolována nevyhovující stávající budova školního bytu, dílny a skladů školníka, kde se v současné době nachází v naprosto nevyhovujících podmínkách učebna chemie. V uvolněné ploše bude postavena nová dvoupodlažní přístavba, provozně spojená se stávající budovou školy.
Součástí dokumentace bude v souladu s vyhláškami pro povolování staveb: architektonicko - stavební řešení, statika, technické řešení řemesel - topení, měření a regulace, zdravotechnika, elektroinstalace, vzduchotechnika, energetický průkaz, požárně bezpečnostní řešení.
Předmětem této veřejné zakázky jsou konkrétně:
a) Vypracování dokumentace pro odstranění stavby a zaměření stávajícího stavu
b) Vypracování projektové dokumentace pro sloučené územní a stavební řízení, která bude v dokladové části obsahovat veškeré doklady potřebné pro vydání územního rozhodnutí dle zákona č. 183/2006 Sb., zákona o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších přepisů, a příp. souvisejících předpisů. této zadávací dokumentace (dále také jen jako „DÚR“) a Vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení, která bude v dokladové části obsahovat veškeré doklady potřebné pro vydání stavebního povolení dle zákona č. 183/2006 Sb., zákona o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších přepisů, a dle přílohy č. 4 vyhlášky 62/2013 Sb., o dokumentaci staveb, včetně zaměření stávajícího stavu, výškopisu a polohopisu oprávněným geodetem, příp. souvisejících předpisů. Součástí projektové dokumentace pro stavební povolení bude také projednání se všemi dotčenými orgány státní správy (dále jen „DOSS“), této zadávací dokumentace (dále také jen jako „DSP“). V dokumentaci budou v souladu s vyhláškami pro povolování staveb: architektonicko - stavební řešení, statika, technické řešení řemesel - topení, měření a regulace, zdravotechnika, elektroinstalace, vzduchotechnika, energetický průkaz, požárně bezpečnostní řešení.
c) Výkon související s inženýrsko-investiční činnosti k DÚR a DSP a odstranění stavby (zejm. zajištění stanovisek dotčených orgánů státní správy, majitelů sítí atd.). Výkon inženýrsko-investiční činnosti zahrnuje ze strany Zhotovitele projednání projektové dokumentace k vydání společného rozhodnutí s dotčenými orgány a organizacemi státní správy, tj. zajištění stanovisek pro vydání společného rozhodnutí, podání žádosti na stavební úřad a vyřízení společného rozhodnutí pro stavbu včetně nabytí právní moci a zajištění veškeré relevantní dokumentace související s odstraněním stavby. (část díla dle čl. 4.5 písm. d) této zadávací dokumentace dále také jen jako „INŽENÝRSKO-INVESTIČNÍ ČINNOST K DÚR, DSP A ODSTRANĚNÍ STAVBY“)
d) Dopracování projektové dokumentace pro provedení stavby, která bude v souladu s dotčenými právními předpisy, zejména s vyhláškou č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „vyhláška č. 499/2006 Sb.“), a vyhláškou č. 169/2016 Sb., vyhláška o stanovení rozsahu dokumentace veřejné zakázky na stavební práce a soupisu stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr, ve znění pozdějších předpisů, a která nebude obsahovat žádné konkrétní obchodní názvy a značky (dále také jen jako „DPS“)
e) Autorský dozor
Výkonem autorského dozoru se rozumí: autorský dozor při realizaci stavby k zabezpečení souladu s dokumentací souborného řešení projektu, jak pokud jde o vlastní řešení, tak také z hlediska a respektování podmínek výstavby; posuzování návrhů účastníků výstavby na odchylky a změny týkající se dokumentace souborného řešení projektu; navrhování a projednávání změn a odchylek od vlastního řešení odchylek, která mohou přispět ke zvýšení efektivnosti dříve přijatého řešení nebo ke snížení či odstranění definovaných rizik projektu, včetně účasti na souvisejících změnových řízeních; zpracování návrhů přijatých drobných úprav a změn dokumentace souborného řešení projektu a projednávání postupů a podmínek prací na změnách většího rozsahu vč. účasti na souvisejících změnových řízeních; účast na kontrolních jednáních o výstavbě (kontrolních dnech), popř. na jiných jednáních; dozor nad průběhem zkoušek, popř. zkušebního provozu, předpokládaných dokumentací souborného řešení projektu nebo smlouvou, účast při předání a převzetí stavby jak ke zkouškám či zkušebnímu provozu, tak také k běžnému užívání, za účelem poskytování informací a vyjadřování stanovisek vztahující se k výkonu autorského dozoru; dozor nad způsobem užívání či provozování stavby v rozsahu a způsobem sjednaným ve smlouvě, souvisejícím obvykle se zárukami za kvalitu řešení projektu navrženého v dokumentaci souborného řešení projektu, která zabezpečí dosažení cílů projektu

4.4. Předmět veřejné zakázky bude dodavatelem realizován v souladu s obecně závaznými právními předpisy, platnými ČSN normami a předpisy týkajícími se bezpečnosti práce a technických zařízení. V případě, že v průběhu plnění veřejné zakázky nabude platnosti a účinnosti novela některého z výše uvedených předpisů, popř. nabude platnosti a účinnosti jiný právní předpis vztahující se k předmětu plnění veřejné zakázky, je dodavatel povinen při realizaci veřejné zakázky řídit se těmito novými právními předpisy a návody (postupy).
4.5. S ohledem na předpoklad financování stavby z evropského fondu pro regionální rozvoj, Integrovaného regionální operační program IROP dodavatel při vypracování projektové dokumentace zohlední požadavky tohoto programu. Zejména pak zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    19.01.2022