Veřená zakázka

Generální poskytovatel integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017-2019

Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Ostatní
CPV kódy:
98000000-3 - Jiné služby pro veřejnost, sociální služby a služby jednotlivcům,
98130000-3 - Služby poskytované různými dobrovolnými organizacemi
Popis:

Ve smyslu usnesení vlády České republiky ze dne 20. listopadu 2015 č. 954 o státním integračním programu pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou v roce 2016 a v letech následujících (dále „usnesení vlády“), připravuje odbor azylové a migrační politiky (dále „OAMP“) ve spolupráci s odborem veřejných zakázek vyhlášení veřejné zakázky s názvem „Generální poskytovatel integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017 - 2019“. Státní integrační program (dále „SIP“) má právní oporu v §§ 68 až 70 zákona č. 325/1999 Sb., o azylu. Je to program zaměřený na pomoc oprávněným osobám při jejich začlenění do společnosti, a to zejména v oblasti bydlení, vzdělávání a odstranění jazykové bariéry a pomoci při vstupu na trh práce. Pravidla SIP a výši prostředků vynakládaných na jeho realizaci stanoví vláda.
Česká republika by mohla zajistit v rámci tohoto programu v období let 2017 – 2019 integraci celkem cca 6 000 oprávněných osob. Tento počet zahrnuje osoby přijaté ČR v rámci přesídlování, relokací i spontánně příchozí osoby. Nicméně počet osob, které mohou na území požádat o mezinárodní ochranu, nelze předem jasně určit.
Činnost generálního poskytovatele integračních služeb (dále „GPIS“) nemůže z povahy věci vykonávat ústřední orgán státní správy, a je tudíž třeba jejím výkonem pověřit organizaci, která má v této oblasti zkušenosti a potřebnou kvalifikaci. Úkolem GPIS je koordinace a zajištění integračních služeb oprávněným osobám formou subdodávky ve spolupráci se subdodavateli, kterými mohou být obce, nestátní neziskové organizace, církve a zaměstnavatelé. GPIS bude zajišťovat integrační služby, které jsou uvedeny v čl. 5 přílohy usnesení vlády.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    22.07.2016
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    15.12.2016