Veřená zakázka

Brno BNT- úpravy BSP pro ISED

Číslo ve věstníku:
482155
Druh zadávacího řízení:
Jednací řízení s uveřejněním
Lokalita:
Jihočeský kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
CPV kódy:
42961400-4 - Dispečingové systémy,
45454000-4 - Přestavba budov
Popis:

Účelem veřejné zakázky je provedení stavebních prací v objektu Budovy Společných Provozů (BSP) v areálu firmy Teplárny Brno a.s. na ulici Špitálka 6 v Brně a zajistit technologické a kancelářské prostory, do kterých budou po dokončení stavebních prací umístěny nové systémy dispečerského řízení. Ještě v průběhu stavebních prací budou přemístěny stávající systémy dispečerského řízení zadavatele vč. podpory dispečinků. Samotné umístění nových systémů dispečerského řízení (ISED) a přemístění stávajících Systémů Dispečerského Řízení (SDŘ) není předmětem této zakázky, dodavatel však bude povinen (ať již postupem provádění stavebních prací nebo v podobě součinnosti poskytované dodavatelům zadavatele) vytvořit podmínky pro jejich uskutečnění a současně zabránit při své následné stavebně-montážní činnosti poškození zařízení SDŘ po dokončení přemístění a jeho umístění.
Předmětem veřejné zakázky z hlediska stavebně-architektonického je zejména provedení vestavby dvou nových podlaží centrálních dispečinků pro rozvodnou síť 22 kV a 110 kV spolu s potřebným technologickým a administrativním zázemím do uvolněných prostor haly, která je v majetku zadavatele, v areálu firmy Teplárny Brno a.s. na ulici Špitálka 6 v Brně. Hala je v současné době využívaná jako garážové stání, sklady, zkušebna a trafostanice 110kV. V části haly zůstane i nadále provozována transformovna 110/22 kV. Záměrem zadavatele je rovněž vedle stávajícího využití do prostoru 1.NP umístit nově vytvořená parkovací stání, sklady a část technologického zázemí (technologické sály, strojovna vzduchotechniky). Ve 2.NP podlaží bude v jedné části umístěn dispečink 110kV, obsahující dispečerský sál, šatny a další zázemí pro dispečery, kancelářské prostory dalších pracovníků dispečinku. Ve druhé části 2.NP budou umístěny kancelářské prostory pro zprávu technologie a další technologické prostory. 3.NP bude obsahovat dispečink 22kV, který podobně jako dispečink 110kV bude obsahovat dispečerský sál, šatny a další zázemí dispečerů a kancelářské prostory dalších pracovníků dispečinku. Zároveň bude v severovýchodním rohu budovy vybudováno nové energocentrum sloužící pro napájení nových prostor (transformátory vlastní spotřeby, akumulátory pro zajištěnou spotřebu atd.). Na venkovní ploše jižně od objektu bude umístěno technologické zařízení budovy a to venkovní kontejnerový dieselagregát o výkonu 275kW a výparníky klimatizace.
Do stávajících nosných konstrukcí nebude zasahováno. Nová nosná konstrukce bude provedena jako staticky nezávislá na stávajících základových konstrukcích formou ŽB monolitického skeletu s ŽB monolitickými stropními deskami. Založení je navrženo na mikropilotách délky cca 12 – 14 m, které budou vrtány tak, aby co nejméně ovlivňovaly stávající základy. Do střešní konstrukce nebude zasahováno, nad 3.NP bude proveden pouze zavěšený podhled. Součástí zakázky je rovněž technologické vybavení.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    25.02.2014
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    28.04.2014