Veřená zakázka

Zajištění dalšího vzdělávání poskytovatelů soc. služeb pro seniory ve Středočeském kraji 4

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Vzdělávání a konference
CPV kódy:
80000000-4 - Vzdělávání a školení
Popis:

1. Předmětem zakázky je zajištění akreditovaného vzdělávání v oblasti sociálních služeb a s tím související realizace kurzů v níže uvedených oblastech pro sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů. Zakázka je rozdělena do 2 dílčích částí.

Uchazeči jsou oprávněni podat nabídku na jednu dílčí část, více dílčích částí či všechny dílčí části veřejné zakázky zároveň. Uchazeči jsou povinni ve své nabídce uvést, které/kterých dílčích částí veřejné zakázky se jejich nabídka týká.



Akreditované kurzy pro sociální pracovníky a pracovníky v soc. službách pro seniory



Jedná se o akreditované vzdělávací kurzy pro další vzdělávání sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách dle §111 odst. 2 písm. b) zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Kurzy musí splňovat podmínku akreditace od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR pro uvedené cílové skupiny u jednotlivých témat a v uvedených časových dotacích pro jednotlivá témata. Názvy akreditovaných kurzů nemusí být shodné s názvy témat, ale musí být zaměřené na obsah uvedený v rámci jednotlivých témat. V rámci splnění kvalifikačních předpokladů musí každý uchazeč předložit v nabídce akreditace nabízených kurzů v poptávaných oblastech dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách v aktuálním znění pro uvedené cílové skupiny a v uvedených časových dotacích u jednotlivých témat. Následuje výčet oblastí vzdělávání v rámci dílčí části zakázky A. Akreditované kurzy pro sociální pracovníky a pracovníky v soc. službách pro seniory:



Bazální stimulace:

Obsah kurzu: koncept komunikace, interakce a podpory vývoje, přizpůsobení stimulace, trénink vnímání těla a okolí, neurologický a genetický model vývoje, apod.

Rozsah: 16 výukových hodin

Realizace: 5 běhů pro 11 - 15 osob (celkem max. pro 65 osob)



Zvládání stresu:

Obsah kurzu: stresory a reakce na stres, ochranné mechanismy sebepojetí, autogenní trénink, ukázky a

nácvik, apod.

Rozsah: 16 výukových hodin

Realizace: 1 běh pro 10 osob



Práce s přirozeným rizikem:

Obsah kurzu: rizika práce se seniory, přirozené riziko, přípustné riziko vs. rozvoj uživatele, právní ochrana pracovníka, apod.

Rozsah: 8 výukových hodin

Realizace: 1 běh pro 10 osob



Týmová spolupráce:

Obsah kurzu: typy týmové spolupráce a řízení, komunikační kanály, efektivita spolupráce, synergický efekt v týmu, budování pracovních vztahů v týmu, apod.

Rozsah: 8 výukových hodin

Realizace: 1 běh pro 9 osob





Vzdělávání v oblasti Psychobiografického modelu



Jedná se o akreditované vzdělávací kurzy pro další vzdělávání sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách dle §111 odst. 2 písm. b) zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Kurzy musí splňovat podmínku akreditace od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR pro uvedené cílové skupiny u jednotlivých témat. Časová dotace pro kurzy v oblasti Psychobiografického modelu může být složena z více akreditovaných kurzů, které v budou v součtu shodné s časovou dotací oblasti vzdělávání. Názvy akreditovaných kurzů nemusí být shodné s názvy témat, ale musí být zaměřené na obsah uvedený v rámci jednotlivých témat. V rámci splnění kvalifikačních předpokladů musí každý uchazeč předložit v nabídce akreditace nabízených kurzů v poptávaných oblastech dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách v aktuálním znění pro uvedené cílové skupiny a v součtu v uvedených časových dotacích u jednotlivých témat. Následuje výčet oblastí vzdělávání v rámci dílčí části zakázky B.Vzdělávání v oblasti Psychobiografického modelu:



Psychobiografický model:

Obsah kurzu: psychobiografický model péče prof. E. Böhma, práce s biografií, biografický list, využití biografie v sociální práci, plánování přímé péče s využitím psychobiografie, psychosociální vývoj osobnosti a biografie klienta, využití prostředí v přímé péči, praktické nácviky a ukázky, diferenciální diagnostika, senzobiografie, etika v psychobiografii, apod.

Rozsah: 47 výukových hodin

Realizace: 1 běh pro 18 osob



Výukovou hodinou se myslí 45 min.



2. Dodavatel zajišťuje komplexní službu včetně tvorby

obsahové podoby kurzů, lektorů, studijních materiálů, technického zařízení potřebného k výuce.



3. Součástí dodávky vzdělávacích aktivit je poskytnutí studijních materiálů vztahujících se k uvedeným kurzům všem účastníkům kurzu vždy při zahájení kurzu a zajištění technického zařízení nezbytného k realizaci výuky. Studijní materiály musí být dostupné jak v listinné, tak v digitální podobě (ve formátu .pdf, nebo .doc). Studijní materiály předá dodavatel zadavateli v elektronické podobě minimálně 3 pracovní dny před termínem realizace kurzu.

4. Dodavatel zajistí na všech kurzech, školících materiálech a jím poskytovaných dokumentech (prezenční listiny, evaluační dotazníky, atd.) dodržení pravidel povinného minima publicity Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (dále jen OP LZZ) a dokumentaci jejich dodržení.

5. Dodavatel zajistí podepsání prezenčních listin všemi účastníky a lektorem, a vyplnění evaluačních dotazníků z každého jím organizovaného kurzu. Součástí prezenční listiny musí být také identifikace cílové skupiny dle jejich pracovního zařazení na pracovníky v sociálních službách a sociální pracovníky.

6. Dodavatel zajistí poskytnutí zpětné vazby. Z každého kurzu zpracuje lektor zprávu s vyhodnocením kurzu. Po ukončení vzdělávacích aktivit zpracuje dodavatel souhrnnou zprávu s vyhodnocením průběhu, hodnocení účastníky formou hodnotících formulářů a výsledků vzdělávání.

7. V závěru kurzu dodavatel vystaví každému účastníkovi kurzu osvědčení či certifikát o absolvování akreditovaného kurzu.

8. Originál dokumentace kurzu (např. prezenčních listina evaluačních dotazníků) a jejich elektronickou podobu (ve formátu .pdf) předá dodavatel zadavateli nejpozději společně s fakturou.



9. Dodavatel musí respektovat pravidla OP LZZ a realizovat zakázku v souladu s těmito pravidly.

10. Dodavatel je povinen u veškerých materiálů souvisejících s dodávkou dodržovat pravidla vizuální identity ESF a OP LZZ, daná platným Manuálem pro publicitu OP LZZ 2007-2013.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Datum zahájení zakázky:
    25.11.2014
  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    09.12.2014