Veřená zakázka

Oprava střešní krytiny na stravovacím provozu a jídelně- ON Trutnov a.s.

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Královéhradecký kraj
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je oprava a zateplení střechy kuchyně a jídelny nemocnice Trutnov. Objekty byly postaveny před rokem 1990.
Z hlediska architektonického a konstrukčního se objekty nemění.
Střecha kuchyně
Jedná se o objekt o půdorysných rozměrech cca 19 x 37 m. Střecha objektu je plochá dvouplášťová
s obvodovými atikami, středovým odvodňovacím žlabem a dvěma střešními vtoky.
Na střeše jsou 2 malé strojovny s plochými střechami bez atik a v úrovni 1. NP je střecha nad rampou.
Stávající střecha je dvouplášťová a z důvodu vlhkého provozu bude jako dvouplášťová i ponechána.
Stávající střechy objektu jsou opatřeny živičnou krytinou ve špatném stavu a oplechování je z pozinkovaného plechu.
Nejprve bude prohlédnuta stávající střešní krytina, budou prořezány boule naplněné vodou a prořezy budou nově zataveny. Ze střechy bude dále demontován hromosvod a bude uložen pro zpětnou montáž.
Rovněž se demontují stávající pochozí lávky a budou na žádost investora zcela zrušeny.
Na atikách budou demontovány vodorovné plechy.
Dále budou provedeny otvory do střešního pláště pro provedení záfuku tepelné izolace. V místě otvoru bude sejmuta střešní krytina z asfaltových lepenek v ploše 600x600 mm. V ní bude vyříznut otvor 500x500 mm.
Otvory budou provedeny v místech, kde určí firma provádějící záfuk tepelné izolace.
Vlastní záfuk tepelné izolace bude proveden z materiálu granulované minerální vlny s hydrofobizovanými vlákny (x=0,037 W/m2/K) v tl. 180 mm. Po provedení záfuku budou otvory překryty plechem 600x600x5 mm a přetaveny vrstvou sklobitu.
Střechy nad strojovnami a nad rampou nebudou tepelně izolovány. Na těchto střechách bude provedeno okrajové oplechování s přesahem 50 mm přes stávající zdivo. Tam, kde není okapová hrana, budou provedeny závětrné drážky.
Na hlavní střeše bude provedeno přetažení střešní krytiny cca o 230 mm přes stávající zdivo (pro provedení budoucího zateplení obvodových stěn). Toto přetažení střešní krytiny bude provedeno tak, že se na atiky a bezatikové okraje střech namontují desky OSB 3 s přesahem 200 mm přes líc stávajícího zdiva. Tyto desky budou mít sklon min 3° směrem dovnitř střechy. Na ně se namontují okrajové poplastované plechy se závětrnou drážkou a foliová střešní krytina z měkčeného PVC se k nim přitaví. Střešní krytina bude s výztuží pro kotvení. Do stávajících dešťových svodů budou osazeny
nové svody HL 69P.
Střešní nástavby budou izolovány do výšky min. 300 mm nad střechu a prostupy střechou budou izolovány min. 150 mm nad střechu. V nárožích a u atik musí být provedeno hustší kotvení střešní izolace navržené na sání větru.
Po provedení izolace střechy budou zpětně namontovány hromosvody na nové podložky přikotvené k foliové střešní krytině.
Po provedení záfuku tepelné izolace budou demontovánu krycí mřížky větracích otvorů, otvory budou pročištěny a mřížky budou opět namontovány.
Střecha jídelny a spojovací chodby
Jídelna má rozměry cca 19x19 m a spojovací chodba cca 9,1x4,6 m.
Střecha objektu je plochá dvouplášťová s obvodovými atikami. Ze střechy vystupuje strojovna VZT o rozměru cca 9,2x7,1 m.
Vzhledem k tomu, že jídelna není vlhký prostor je u ní možno provést změnu střechy na jednoplášťovou a provést zaizolování jejího horního pláště. Stávající větrací otvory budou cca z 90 % zapěněny PU pěnou, čímž se podstatně sníží odvětrání a prochlazování střešního meziprostoru a zvýší se účinnost zaizolování horního pláště.
Stávající střechy objektu jsou opatřeny živičnou krytinou ve špatném stavu a oplechování je z pozinkovaného plechu.
Nejprve bude prohlédnuta stávající střešní krytina, budou prořezány boule naplněné vodou a prořezy budou nově zataveny. Ze střechy bude dále demontován hromosvod a bude uložen pro zpětnou montáž.Na atikách budou demontovány vodorovné plechy.
Zateplení střechy bude provedeno pomocí desek pěnového polystyrenu EPS 150S Stabil v tl. 160 mm.
Zateplovat budeme pouze hlavní střechu a střechu nad spojovací chodbou. Střecha nad strojovnou se zateplovat nebude.Tepelná izolace se bude pokládat na stávající střešní krytinu.
Desky polystyrenu budou konstrukčně ukotveny pomocí bodového lepení. Bezatikový okraj střechy pod deskou OSB bude proveden z EPS 200S Stabil v tl. 140 mm.
Na střeše strojovny bude provedeno okrajové oplechování s přesahem 50 mm přes stávající zdivo. Tam, kde není okapová hrana, budou provedeny závětrné drážky.
Na hlavní střeše bude provedeno přetažení střešní krytiny cca o 230 mm přes stávající zdivo (pro provedení budoucího zateplení obvodových stěn). Toto přetažení střešní krytiny bude provedeno tak, že se na atiky a bezatikové okraje střech namontují desky OSB 3 s přesahem 200 mm přes líc stávajícího zdiva. Tyto desky budou mít sklon min 3° směrem dovnitř střechy.
Na ně se namontují okrajové poplastované plechy se závětrnou drážkou a foliová střešní krytina z měkčeného PVC se k nim přitaví. Střešní krytina bude s výztuží pro kotvení. Do stávajících dešťových svodů budou osazeny nové svody HL 69P.
Střešní nástavby budou izolovány do výšky min. 300 mm nad střechu a propustky střechou budou izolovány min. 150 mm nad střechu. V nárožích a u atik musí být provedeno hustší kotvení střešní izolace navržené na sání větru.
Po provedení izolace střechy budou zpětně namontovány hromosvody na nové podložky přikotvené k foliové střešní krytině.
Po provedení zateplení střechy tepelné izolace budou demontovány krycí mřížky větracích otvorů a otvory budou z 90 % zapěněny PU pěnou s mřížky budou opět namontovány.
Stávající oplechování atiky podél strojovny VZT bude ponecháno a bude nově natřeno syntetickým
antikorozním nátěrem.

Kód CPV: 45000000 – 7 Stavební práce

Veškeré podrobnosti jsou obsaženy v projektové dokumentaci pro provedení stavby s názvem: „Oprava střechy kuchyně a jídelny ON Trutnov“, kterou zpracovala architektonicko-inženýrská společnost TEKTUM s.r.o., Horská 72, 541 01 Trutnov, IČ: 474 54 024.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    29.05.2017