Veřená zakázka

Investice do digitální transformace společnosti TRAMACO ENERGY s.r.o.

Druh zadávacího řízení:
Zakázka malého rozsahu
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
IT
IT ->  SW a Informační systémy
IT ->  Ostatní
CPV kódy:
72000000-5 - Informační technologie: poradenství, vývoj programového vybavení, internet a podpora
Popis:

Předmětem zakázky je digitální transformace společnosti TRAMACO ENERGY s.r.o., která je založena na pořízení pokročilých SW nástrojů pro vyřešení této situace v následujícím rozsahu:

V rámci digitální transformace společnosti dojde k nákupu a implementaci výše zmíněných software, což povede ke zvýšení digitální úrovně společnosti a poskytne konkurenční výhodu i prostor pro další růst.

Software pro obchodování na OTE trhu poskytne predikci objemu obchodované energie v závislosti na počasí, vlastní spotřebě odběrného místa, kapacitě baterií a mnoha dalších faktorech. Software funguje na principu vytěžování dat z různých zdrojů a jejich následné analýze a zpracování.

Software se napojuje na prediktivní data předpovědi počasí (osvit, radiace, oblačnost, teplota, vítr) v granulitě 15 minut, a to na 56 hodin dopředu. Dále se napojuje na databázi zákazníků, která obsahuje polohu místa, velikost a typ výrobního místa, velikost akumulace, historickou spotřebu atd., a to vše v patnáctiminutové granulitě. Data jsou pak použita pro strojové učení a výsledky se v granulitě 15 min aktualizují. Výsledkem je pak navržené množství pro odběr i výrobu na SPOTovém trhu (denní trh s elektřinou). Software rovněž dokáže implementovat různé zdroje dat, jako například z ČEPS, a porovnávat a vyhodnocovat je pro následné zpřesňování predikce. Software umožňuje všechna data historicky procházet a porovnávat tak výsledky s nákupy a prodeji na trhu s elektřinou

V online prostředí software predikuje pro každou hodinu množství vyrobené/spotřebované energie a umožňuje tak obchodníkovi optimalizovat množství nakoupené/prodané elektřiny na Vnitrodenním trhu. Popřípadě obsluha spouští výrobní/spotřební zdroje dle navrhovaného množství.

Software pro energetickou analýzu poskytuje datové propojení výrobních a spotřebních míst. Tento software je založen na umělé inteligenci, která na základě dat stažených z energetického portálu a dat o počasí vytvoří model chování nového zákazníka.

Následně na základě těchto dat poskytne software podklady pro obchodníky, jak k novému zákazníkovi přistupovat a jaký model mu na míru sestavit. Kromě toho software dokáže vytvořit modely pro optimální velkosti výrobního zdroje elektřiny, bateriového úložiště a požadovaném procentuálním modelu soběstačnosti, to vše na základně reálných dat poskytnutých zákazníkem. Jednou z funkcí je i návrh optimální velikosti a výkonu bateriového úložiště i energetické služby pro zákazníka nebo SVR. Rovněž připravuje data pro ekonomické analýzy navržených řešení, včetně záruk původu.

Software dokáže namodelovat energetickou bilanci spotřeby a výroby jak jednoho odběrného/výrobního místa, ale agregovat takto více míst a spočítat tak bilanci více míst zapojených do jednoho clusteru.

Výše uvedený software jsou navrženy tak, aby dokázaly komunikovat a předávat data a poskytovat tak podporu i nástroj predikcí a kontroly pro obchodníky společnosti. Výše uvedený software je zásadním nástrojem pro správu vysoce specifických zdrojů v rámci podnikání společnosti.

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    11.03.2024